Follow Us
  /  Articles   /  Η Little BookWorm ξαναχτυπά!
Η Little BookWorm ξαναχτυπά!

Η Little Bookworm κοντεύει τα 11.
Έχει αγαπήσει τα βιβλία πριν ακόμα γνωρίσει τον κόσμο γύρω της και ίσως γι’αυτό σήμερα να τον αντιμετωπίζει με λίγη περισσότερη σοφία.

Η ημέρα της αρχίζει και τελειώνει με ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Κάπου ενδιάμεσα ίσως πάρει το μάτι της και κάποιο σχολικό…

Και όταν ένα βιβλίο τη συναρπάσει υπερβολικά, τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σηκώσει το καστανό της κεφαλάκι, να τεντώσει τα δαχτυλάκια της στο πληκτρολόγιο και να μιλήσει γι’αυτό σε όλους τους υπόλοιπους μικρούς βιβλιοσκώληκες αυτού του κόσμου!

*
Στο δεύτερο άρθρο της για το Little Book, μας γράφει για το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο Μητρούση – Κωνσταντινίδη!

 

Γεια και πάλι από την Little Bookworm!

Σήμερα θα γνωρίσουμε δύο καταπληκτικούς δημιουργούς. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Σωτήρης Μητρούσης μας κάνουν να μην μπορούμε να σταματήσουμε να διαβάζουμε!!!
Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι συγγραφέας και προκαλεί εκρηκτικό συνδυασμό με τον εικονογράφο Σωτήρη Μητρούση. Εγώ προσωπικά σας προτείνω τις σειρές τους «Το μπλοκάκι ενός Ούφο», «Ένα μυστήριο για τον Μπούφο», «Οι θεοί του Ολύμπου».

Οι δύο πρώτες σειρές απευθύνονται σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και μεγαλύτερα. Οι σειρές αυτές είναι σούπερ κωμικές και με κάποιον τρόπο συνδέονται και μεταξύ τους… Το καλύτερο, όμως, με αυτές τις δύο σειρές είναι ότι τις ιστορίες, ουσιαστικά, δεν τις γράφει ο συγγραφέας αλλά τα παιδιά! Στέλνουν μέσω email τις προτάσεις τους για τον τίτλο του βιβλίου, τον τίτλο των κεφαλαίων, τα κείμενα των κεφαλαίων και αλλά!!! Επίσης αυτές οι σειρές βιβλίων θυμίζουν κόμικς ενώ δεν είναι!
Στο «Μπλοκάκι ενός Ούφο» οι χαρακτήρες είναι μία παρέα συμμαθητών που μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες. Ενώ στο «Ένα μυστήριο για τον Μπούφο» ο Μπούφος «λύνει» πολλά μυστήρια. Λύνει έγραψα; Λάθος! Προσπαθεί να λύσει εννοούσα!

Για τις μικρότερες ηλικίες μέχρι και Γ’ δημοτικού προτείνεται η τρίτη και τελευταία σειρά, η οποία έχει όχι μόνο τους θεούς του Ολύμπου αλλά και πολλές άλλες ιστορίες της μυθολογίας. Θυμίζουν τη σειρά βιβλίων «Οι μικροί κύριοι-κυρίες», που διαβάζονται σε πέντε λεπτά.

Εύχομαι, λοιπόν, να συνεχίσουν να γράφουν αυτά τα υπέροχα βιβλία!

Φιλιά!
Little bookworm

*

Τίτλοι Σειρών : Το Μπλοκάκι ενός UFO, Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο, Μικρή Μυθολογία
Συγγραφέας : Γιώργος Κωνσταντινίδης
Εικονογράφηση : Σωτήρης Μητρούσης

 

Βρείτε βιβλία του διδύμου Κωνσταντινίδη-Μητρούση εδώ